Nekrauna akumo
Nekrauna akumo
Sveiki, turiu tokią problemą. Moto Suzuki gsf 650 2008m. Šiandien ryte bandau užsikurti, nesuka starteris. Galvoju gal ką palikau įjungęs. Užsistūmiau, užsikūrė, nuvažiavau. Po kiek laiko užgesinau, bandau užsikurt, vėl tas pats, nors jau buvau nemažai pavažinėjęs. Atkeliu sėdynę, atsukau akumą, atjungiu jį ir motociklas užgęsta. Užkuriu vėl. Laikau apsukas ~4000, atjungiu akumą, motociklas negęsta. Atleidžiu apsukas - užgęsta. Gal žinote kur pradėti ieškoti problemos? Rėlė ar generatorius (statorius)? Gal esat kas susidūrę su panašia problema? Kiek suprantu nėra normalu, kad užgęsta motociklas jei akumą atjungiu?
Nekrauna akumo
Akumo atjungineti negalima. Gali sugadinti kompa. Pasimatuok pirma krovima. Bet gal tik tavo akumas mire. Arba isdziuvo. Ipilsi distiliuoto vandens ir vaziuosi.
Nekrauna akumo
Akumo krovimą gali patikrinti, ant užkurto moco pamatuok įtampą, turėtų būti apie 14V. Kad užgęsta atjungus akumą, gali būti kad tai normalu nes tai priklauso nuo moco elektros schemos.
Man yra buvęs panašus nutikimas kai tiesiog nudvėsė staiga akumas. Nesu akumų ekspertas, bet ten viduje kažkas pradėjo trumpint ir jis tiesiog per dieną tapo negyvas ir nesikrovė.
Man yra buvęs panašus nutikimas kai tiesiog nudvėsė staiga akumas. Nesu akumų ekspertas, bet ten viduje kažkas pradėjo trumpint ir jis tiesiog per dieną tapo negyvas ir nesikrovė.
Nekrauna akumo
1. Reikia atprasti atjunginėti akumą užkurtam motociklui. Niekas taip netikrina krauna ar nekrauna. Jeigu tavo mocui, pvz. pramušė diodų tiltelį (vadinamą krovimo rėlę), atjungęs akumą tu kompui iš genero paduosi "bardako", t.y. didelės kintamos įtampos ir gali susipleškinti ECU. Tam reikalui yra multimetrai po kelis eurus.
2. Visiškai normalu, kad motociklas užgęsta atjungus akumą.
3. Pasimatuok voltmetrų krovimą ant akumo klėmų užkurtam motociklui. Tada matysi krauna ar nekrauna. Jeigu nekrauna, tada turėsi atsijungti krovimo rėlę ir žiūrėti ką duoda statorius tarp trijų fazių porų. Jei ten viskas ok, vadinasi keiti diodų tiltelį, jeigu ne ok, keiti statorių. Daugiau krovime stebuklų nebūna.
4. Jeigu krovimas geras, tada atjungi akumą ir palaikai atviroj grandinėje porą valandų ir pamatuoji voltažą neprijungęs klėmų. Jeigu įtampa net atviroj akumo grandinėje nukrenta iki ~12V, meti lauk akumą.
P.S. parašyk kokiam taške randiesi, aš dažnai be tikslo ratukinu, gal man pakeliui būtum, tai užsukčiau su multimetru ir padėčiau bėdą atrast greičiau, nes orai geri, nevalia nė vienam motobroliui garaže tūnot.
2. Visiškai normalu, kad motociklas užgęsta atjungus akumą.
3. Pasimatuok voltmetrų krovimą ant akumo klėmų užkurtam motociklui. Tada matysi krauna ar nekrauna. Jeigu nekrauna, tada turėsi atsijungti krovimo rėlę ir žiūrėti ką duoda statorius tarp trijų fazių porų. Jei ten viskas ok, vadinasi keiti diodų tiltelį, jeigu ne ok, keiti statorių. Daugiau krovime stebuklų nebūna.
4. Jeigu krovimas geras, tada atjungi akumą ir palaikai atviroj grandinėje porą valandų ir pamatuoji voltažą neprijungęs klėmų. Jeigu įtampa net atviroj akumo grandinėje nukrenta iki ~12V, meti lauk akumą.
P.S. parašyk kokiam taške randiesi, aš dažnai be tikslo ratukinu, gal man pakeliui būtum, tai užsukčiau su multimetru ir padėčiau bėdą atrast greičiau, nes orai geri, nevalia nė vienam motobroliui garaže tūnot.
Nekrauna akumo
Sveiki, reikėtų patarimo. Naujas motociklininkas, tai biški sunku susigaudyti. Nebuvau praėjas TA, tai šiek tiek nevažinėjau, o akumas ir taip jau silpnai laikėsi. Po kuriuo laiko pabandžiau užkurti, tai nesikurė, nors starteris sukosi. Kelis kartus vis bandžiau užvesti, nes ir ankščiau sunkiai vesdavosi, paskui pabandžiau užstumus užvesti bet vis nepavykdavo ir taip vis starteri padroždavau.Vakar nusisukau lempa, nes iš anglų buvo ir reikėjo patvarkyti , taip pat išsiėmiau akumą. Šiandien įdėjau visiškai naują akumą, skydelis užsidegė, avarinės veikė, priekinė nažinau, nes dar neuždėjau, bet esmė, kad su akumu jau ok. Tačiau kai pabandžiau užvesti, tai starteris visiškai nereaguoja. Net pasukus rakteli ir dar nebandant vesti, nėra jokio garso. Kaip manote, jau visiškai jis suvarytas? Kaip patikrinti?
Nekrauna akumo
Nebutinai starteris. Gali but davikliai ant sankabos ir kojeles, kill switch.
Beverly 350 ST, CRF1000
Nekrauna akumo
Ar bėgis nėra įjungtas?
Nekrauna akumo
Viskas jau ok. Galvojau varau bent priekį užsidėsiu. Iš pradžiu nieko, bet paskui kažkaip viskas susitvarkė. Dėl bėgio tai neatkreipiau dėmesio Šiaip dėkui už operatyvumą Dabar varau į kokią temą dėl angliškų lempų, nes man atrodo kažkoks šudas gavosi
Nekrauna akumo
del anglisku temu reikia ne i "kokia tema", o i nyderladu, vokieciu ir t.t. egay ir ten susirast europine.
Grįžti į “Remontas ir techniniai klausimai”
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra