Priekiniai amortizatoriai / šakės

Gedimai ir jų remontas. Žinome, kad esame nagingi, pasidalinkime savo patirtimi.
Fo!

Standartinė Fo! » 2017-03-27 09:51

Na, lyg ir, nebuvo tokios temos.

Antrus metus is eiles, po ziemos stovejimo, turiu perrinkineti sakes. Visa sezona sekmingai atvazineju (praeita sezona nuriedejau netoli 9000km), mocas ziemoja garaze su pliusine temperatura, o pavasari prasukus pirmus 100km ima ir apsisnargliuoja. Ir taip jau antras pavasaris....
Rieboksliai "Allballs" - ismatavimai ir tepalo klampumas pagal manuala. Sakes verstos. Idomu butu suzinoti Jusu nuomone, kas tai galetu itakoti.

Taip pat, gal kas zinot patikima moto serviza Rygoje?

Dekui.

Vartotojo avataras
MantasM

Standartinė MantasM » 2017-03-27 09:56

Aš, tavo vietoje, bandyčiau kito gamintojo riebokšlius dėti, jei abu kartus po žiemos tos pačios firmos "salnykai" šaibom išėjo.

P.s. Jeigu pas brolius latvius važinėji, tai gal ir galima atleisti riebokšliams už jų mirtį, nes ne valstybinės reikšmės keliai ten tai padėk Dieve..
Fo!

Standartinė Fo! » 2017-03-29 10:34

Na ka, all done :D
Suradau superini serviziuka - motodaliu parduotuve, tad jei kam istiks beda Rygoje tikrai rekomenduoju i Juos kreiptis - www.ride.lv.
Specilizuojasi amortizatoriu tvarkyme - ruosia mocus kroso ir kt. varzyboms.
Teisinga hebryte ten dirba - prieme po darbo valandu, kol vienas nuiminejo sakes, kitas rode kolegos pasirodyma RedBull varzybose, vaisino cigaretem ir t.t.. Surinkinejant viska atgal, kazko pradejo stabdziai klynyt - spaudziant vienos puses cilindriukus i vidu, kitos puses lysdavo lauk. Tai krapstese tol kol viskas veike kaip turi but, na zodziu zmones atsakingai ziuri i darba.
Kainos:
Salnikai NOK ir Motul sakiu tepalas - 40eur
Darbas - 40eur
Nezinau cia daug ar mazai, bet esu labai patenkintas tiek darbo procesu - estetika, tiek (bent kolkas) rezultatu.
Prikabinti failai
IMG_0418[1].JPG
Vartotojo avataras
NeMantas

Standartinė NeMantas » 2017-05-22 16:35

Sveiki, kad nekurt naujos temos, pasiteirausiu čia. Pastebėjau, kad vienas šakės "salnykas" leidžia, gal galit parekomenduoti normalų meistrą Kaune, kad sutvarkytų šią bėda? VFR800 2002m.
Dėkui
Nestatyk vežimo prieš arklį ir nereiks dviejų kojų kišt į vieną batą.
Vartotojo avataras
rusnietis

Standartinė rusnietis » 2017-05-22 17:32

Prie progos pridursiu, kad kaip ir viska - sakes reikia priziureti, t.y. nepatyngeti po pasivazinejimo su skuduriuku svariai nuvalyti apsitaskiusius purvus, istiskusius vabzdzius ir kitus nesvarumus. Jeigu to nedarote - jie pridziuva ir per laika sulenda i salnykus. Nepriziurint ir po 2000km gali pradeti leisti, ypac jeigu vazinejate ne vien sausu keliu.

Jeigu tik pradejo leisti, neskubekite keisti salnyku, nusileiskite purvini salnika ant sakes (atsargiai iskrapstykite ji is sakes) ir paeme foto juosteles isvalykite tarpa tarp sakes ir salniko. Tai darykite tiek nuleistam salnikui, tiek likusiam sakeje (tepaliniam). Tiketina, kad graziai isvalius dar prasuksite ne viena tukstanti ir be salnyku keitimo ;)
Vartotojo avataras
klemkas

Standartinė klemkas » 2017-05-23 09:09

Daug kur esu matęs rekomenduojant šią procedūrą, bet nelabai suprantu, jei už salniko yra purvo, tai užkišant juostelę, jis nenustumiamas į amortizatorių gilyn?

Yra net spec. juostelės tam reikalui:
https://rideapart.com/articles/easy-fork-seal-repair
Vartotojo avataras
NeMantas

Standartinė NeMantas » 2017-05-24 15:06

Na ten jau stovint man per kelias paras prie rato atsirado 5cm diametro balutė :|
Keista, kad niekas Kaune nepažysta gero meistro :/
Vieną kontaktą turiu, bet jis galės priimti tik po kelių sav.
Nestatyk vežimo prieš arklį ir nereiks dviejų kojų kišt į vieną batą.
Vartotojo avataras
klemkas

Standartinė klemkas » 2017-05-24 18:27

Kaip pats matai, pas gerus meistrus eilės po kelias savaites, o pas blogus niekas nenori. Aš daryčiau pats, neturėtų būti baisiai sudėtinga procedūra. Instrukcijų youtubėj turėtų būti apsčiai, bet čia jau sprendi pagal save, nes jei nepavyks teks meistrui paskui mokėti brangiau :) (arba kaip man, pirkti naujas šakes)
Vartotojo avataras
CerBeR

Standartinė CerBeR » 2017-05-24 19:18

klemkas rašė:Žinutės nuoroda Daug kur esu matęs rekomenduojant šią procedūrą, bet nelabai suprantu, jei už salniko yra purvo, tai užkišant juostelę, jis nenustumiamas į amortizatorių gilyn?

Yra net spec. juostelės tam reikalui:
https://rideapart.com/articles/easy-fork-seal-repair

Turiu seal mate, teko naudot. Issivale graziai, siukslytes ant jo liko. O jei kam rankos subines dygsta tai visa peiliuka i sakes imes.

Grįžti į “Remontas ir techniniai klausimai”

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra