Apie padangų slėgį

Gedimai ir jų remontas. Žinome, kad esame nagingi, pasidalinkime savo patirtimi.
Vartotojo avataras
deck2

Apie padangų slėgį

Standartinė deck2 » 2016-06-09 11:15

Yra ne kartą tekę girdėti, kad chebra netikrina padangų slėgio motocikluose. Dar daug kas nė nežino kiek reikia pūsti (paprastai moto manualas arba padangų sienelės patikrinimas, į šį klausimą atsako). Pasidalinsiu trumpai savo patirtim:

Kai naudojau PR3 ir PR4 slėgį naudojau +- tokį rekomenduoja, priekį koreguodavau pagal priekinio rato feedback'ą (keitesnis ratas šokinėja, akivazdžiai prastesnis kontaktas su asfaltu), gale - kiek reikia arba 0,1-0,2atm mažiau.

Šiemet užsidėjau sportiškesnes padangas, kurioms reikia laiko sušilti (PR3 ir 4 myli šaltą asfaltą, užsikuri ir varai kaip nori), Aukštadvaryje pagreitėjau kokiom 5 sekundėm ir pastebėjau, kad per mažai slėgio ženkliai pablogina moto valdymą, taip ženkliai, kad aukštadvaryje teko supūst visą išleistą orą atgal. Guma vėl pradėjo gerai šilti (surekomenduojamu slėgiu) ir daugiau apsportavus - prakaituoti (kas rodo, kad užkaito ir sukimba gerai).

Tokį pat atsiliepimą girdėjau iš koegos su gatvinėm Continental padangom. Jis minėjo, kad kai gale per mažai slėgio, galu stabdant padangos slysta ir cypia, įpūtus kiek reikia - slydimas dingsta.

IŠVADA: tinkamas slėgis yra kritiškai svarbu, norite, kad motociklas tinkamai reaguotų į valdymą ir sukibimas būtų maksimalus. Atrodo akivaizdu, bet dažniausiai forumuose visi išleidinėja orą iš padangų,. dėl geresnio sukibimo, kas teoriškai atrodo logiška (daugaiu trinties padangoje > daugiau karščio > geresnis sukibimas).

Aišku didesniu tempu važiuojant psichologiškai atrodo nesaugu, bet realijos kitos, motociklas eina į posūkį visai ktiaip, net mano kuvalda gerai valdosi. Realiai vienintelė vieta kur nedrįsčiau ūsti 2,9 atm į galą tai Kačerginė. Bet čia jau visai kiti reikalai.

Vartotojo avataras
Plasnart

Re: Apie padangų slėgį

Standartinė Plasnart » 2016-06-09 12:27

Man pasirodė atvirksčiai. Beje rekomenduoja nusileisti orą vos ne kas savaitgalį važinėjatys žieduose - tai gal turi tam pagrindo...

Aš mažai važinėjęs žiede, kad galėčiau rekomendacijas teikti. Bet man čia psichologiškai suveikė ar iš tikrųjų taip yra, bet kartą patingėjau Aukštadvaryje nusileisti orą ir važiavau ženkliai prasčiau.... Slidinėjo galas ir priekis kaip medinis. Mano priekio rekomenduojama 2,5 gale 2,9. Nusileidus iki 2,1 ir gale iki 1,9 visai kitas reikalas :) Padangos buvo vieno mišinio BT-023
HONDA CRF1000
Vartotojo avataras
turistux

Standartinė turistux » 2016-06-09 13:18

O kad slėgį visuomet žinotume, reikia naudoti devaisą http://www.aliexpress.com/item/Steelmat ... 8a68ddf5da
Beverly 350 ST, CRF1000
Vartotojo avataras
Xawiers

Standartinė Xawiers » 2016-06-09 13:44

Tik po to persibalansuoti ratus reikia :)
Vartotojo avataras
deck2

Standartinė deck2 » 2016-06-09 14:07

Aš iš to paties aukštadvario patirties didele dalimi ir sakau. Pas mane greičiai tirkai ne kosminiai, bet iki 180-200 paspaudžiu tirkai. Gali turėt aišku įtakos kas per gumos ir jų profilis, nes Aukštadvaryje ankšti ir lėti posūkiai, reikai nuolat gulėt ant šono. Pripūstos padangos leido daug geriau valdyt moto. Kačerginėj tempas kitas, greiti posūkiai, tai ten padangų slėgis su motociklo inercija matyt susigroja ir nesijaučia to taip. Manau daugeliu atveju žaidžia labiau psichologija ir prietarai, nei kad reali fizika ir padangų galimybės.
Vartotojo avataras
ramgav

Standartinė ramgav » 2016-06-09 15:00

Trackuose dideli vaidmeni slegis vaidina padangu dilimams ir kaitimams. Kai vaziuoji ant ribos, padanga stipriai kaista (atitinkamai slegis kyla), jei su saltom 2,5-2,9 isvaziuosi stipriai smaugt, padanga, pasiekus darbine (gal tiksliau - reisingine) temperatura bus gerokai virs 3atm.

O man viena mintis kirba del pasidevejusiu padangu ir slegio. Ar tikslinga 0,1-0,2atm pamazinti slegi pvz galineje padangoje, kuri jau jau bus keiciama (tarim laukiama nauja guma)? Cia del didesnio salycio su keliu, ploto.
I just want to live while I'm alive..
R1200GSA LC; 690EnduroR
ramgav klajonės
SaintBastards.lt
Vartotojo avataras
Vytautasg

Standartinė Vytautasg » 2016-06-09 15:40

Na aš tada irgi tokį klausimą turiu kirbanti... kuriais skaičiais tikėti verta labiau - manual siūlomu slėgiu (kiek suprantu tai yra stok'inėms padangoms), ar vis tik tais skaičiukais , kurie surašyti ant esamos padangos?
Jeigu žmogus žmogui žmogus, tai ir žmogus žmogui žmogus.
Vartotojo avataras
civic

Standartinė civic » 2016-06-09 15:59

Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi.
PR 2, ant CBR 600 F4i (~180 kg). ~20 k km padangų komplektui, slėgio niekad netikrinau, stipriai nedraskiau.
PR 4 GT ant GTR 1400 (~300 kg). ~35 k km padangų komplektui, slėgis nuolat prižiūrimas idealiai, nes jį rodo borto kompiuteris. Sukiojaus Aukštadvary, važiavau nuo -10 iki +40C, nedraskiau, iki 140 km/h. Tad darau išvadą, kad teisingas (pagal manualą) slėgio parinkimas duoda padangai ilgaamžiškumo.
Trasoj matyt turiu per mažai patirties, nes skirtumo su daugiau/mažiau slėgio nepastebėjau, užtat kietesnis važiuoklės pareguliavimas sekundę kitą pridėjo.
Vartotojo avataras
ramgav

Standartinė ramgav » 2016-06-09 18:27

PS pas mane 17k ir galine padanga jau out. Irgi nesidraskiau stipriai, pakazometras pries akis, taigi slegis stabiliai 2,5-2,9 +-0,1atm.
Priekine turetu susirozti su nauja galine kartu.
Prikabinti failai
2016-05-26 20.04.08.jpg
I just want to live while I'm alive..
R1200GSA LC; 690EnduroR
ramgav klajonės
SaintBastards.lt
Vartotojo avataras
kansaras

Standartinė kansaras » 2016-07-03 14:40

Sveiki, nenoriu kurti naujos temos, todėl rašau čia. Žodžiu iškilo problemytė, šiandien turiu išvažiuoti į Lenkiją ir reikia permontuoti padangą, gal įsivaizduojat kur Kaune tai įmanoma pdaryti šiandieną? Na arba kažkur pakeliui į Lenkiją :D
On a bike no one ever asks "are we there yet"
Vartotojo avataras
Crazybingo-SELEVI

Standartinė Crazybingo-SELEVI » 2016-07-03 15:26

Vytautasg rašė:Žinutės nuoroda Na aš tada irgi tokį klausimą turiu kirbanti... kuriais skaičiais tikėti verta labiau - manual siūlomu slėgiu (kiek suprantu tai yra stok'inėms padangoms), ar vis tik tais skaičiukais , kurie surašyti ant esamos padangos?

mano nuomone reik tiketi ir tuo ir tuo ir tada daryti isvadas, nes tam tikras mocas isleidziamas su tam tikromis padangomis, kuriu yra tamn tikras kietumo misinys. Nusiperki vos ne slikus, kur misinys minkstas ir su jais pramini tik 7k km manau reiktu pusti vienaip, o nusipirkus kietas kur pramini 20k+ puti kitaip - ar skiriasi labai daug ar tik 0.1-0.2 atm tai velnias zino. Neziurejau info ir visada vazinejau kaip su masina - 2.2-2.3 atm - paskui isgirdau ir pripuciau ten i prieki berods 2.5 i gala 2.8-3 - kadangi nebuvau ant ziedo ir siaip labai neguldau tai ir nepajauciau skirtumo. Cia jau reiktu tikru specu (na kurie gamina padangas) klausti tokio dalyko
p.s. o ant padangos skaiciukai tai ne maximalus slegis?
p.p.s. ka tik pagalvojau, kad gal reiktu geriau ziureti i padangos skaiciukus, nes jei renkates tinkamas padangas (kad atitiktu greiciai ir svoriai) tai atitinkamai padanga raso teisingiau, nes rasoma pagal misini
Vartotojo avataras
Crazybingo-SELEVI

Standartinė Crazybingo-SELEVI » 2016-07-03 15:31

civic rašė:Žinutės nuoroda Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi.
PR 2, ant CBR 600 F4i (~180 kg). ~20 k km padangų komplektui, slėgio niekad netikrinau, stipriai nedraskiau.
PR 4 GT ant GTR 1400 (~300 kg). ~35 k km padangų komplektui, slėgis nuolat prižiūrimas idealiai, nes jį rodo borto kompiuteris. Sukiojaus Aukštadvary, važiavau nuo -10 iki +40C, nedraskiau, iki 140 km/h. Tad darau išvadą, kad teisingas (pagal manualą) slėgio parinkimas duoda padangai ilgaamžiškumo.
Trasoj matyt turiu per mažai patirties, nes skirtumo su daugiau/mažiau slėgio nepastebėjau, užtat kietesnis važiuoklės pareguliavimas sekundę kitą pridėjo.

tipo pramynei 35k km su komplektu?
Vartotojo avataras
Crazybingo-SELEVI

Standartinė Crazybingo-SELEVI » 2016-07-03 15:33

kansaras rašė:Žinutės nuoroda Sveiki, nenoriu kurti naujos temos, todėl rašau čia. Žodžiu iškilo problemytė, šiandien turiu išvažiuoti į Lenkiją ir reikia permontuoti padangą, gal įsivaizduojat kur Kaune tai įmanoma pdaryti šiandieną? Na arba kažkur pakeliui į Lenkiją :D

siaip tu moto servisu kur montuoja neperlabiausiai yra, o dar sekmadieni - siulyciau pasiguglinti ir susirasti lenkuose kas daro ir pasikeisti rytoj

Grįžti į “Remontas ir techniniai klausimai”

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra