Padėkite išsirinkti motociklą

Klausimai ir atsakymai pradedantiesiems. A, A2 kategorijų klausimai, egzamino klausimai ir t.t.
Vartotojo avataras
Decoy

Standartinė Decoy » 2016-07-22 15:59

junkas rašė:Kas dėl Ducati, įdomu čia realiai praktika tai rodo, ar labiau mūsų visuomenės nusistatymas?

Paveiksliukas, lygtais, ne mūsų. Įsigyk vieną, ir pasirinkimas, iškart, siauras - nereikia galvoti. Ir išbandysi tuo pačiu, pasidalinsi įspūdžiais 8-)

junkas rašė:Asmeniškai mane tas baltas ER'as

ER - patys draugiškiausi naujokams, daugiausiai klaidų atleis.
Tik sliderius nepamiršk užsidėti. Virs ne vieną kartą, bus gaila.

Drop a gear and disappear.
Vartotojo avataras
Tinkladraskis
Site Admin

Standartinė Tinkladraskis » 2016-07-22 16:00

Dėl Ducati negaliu nieko pasakyti, nesu artimiau susidūręs.

Mačiau tik vieną istoriją, kai Mitas Moto servise buvo atvarytas apynaujis Ducatis keisti galinę padangą.
Ir servisas neturėjo reikiamo antgalio rato atsukimui. Servisas, kuris specializuojasi moto padangose ir jų keitime :)
Neturi, nes tas antgalis yra brangus, o tokių motociklų, kuriems reikia antgalio, sulaukia kelis kartus per metus. Neapsimoka pirkti.

Sugebėjo atsukti pasinaudoję kitais įrankiais, bet moralė tokia, jeigu pirksi retą modelį, reikia nusiteikti tokiems iššūkiams.
Kiek žinau, Monsteriai yra vieni iš populiaresnių, tai ši istorija neturėtų įvykti.
Vartotojo avataras
Xawiers

Standartinė Xawiers » 2016-07-22 17:53

Jei turi gerą draugą, važinėjantį motociklu - pasiimk jį kartu važiuodamas apžiūrėti ir testdraivui.
Pasidaryk sąrašą ką reikia patikrinti naudotam mocui ir į ką reikia atkreipti dėmesį.
Nepasiduok pirmam norui - pamačiau ir pirksiu. Dėl to draugas ir reikalingas, nes jis vertintų kritiškiau ir matytų minusus, kurių nepastebėsi, jei išvaizda patiks ir labai norėsi to moco.
Testdraivui reikės atiduoti užstatą ar pasirašyti pasižadėjimą pirkti jei sudaužysi netyčia. Vadinas gali testdraivą važiuoti tik jei turi prašomą sumą. Jei mažiau pinigų - siūlau nesėsti.
Vartotojo avataras
turistux

Standartinė turistux » 2016-07-22 21:11

junkas rašė:Bet eij, nereikia offtopico, aš gi dabar motociklo ieškau! :) Mane taip dominęs baltas ER'as jau ištrintas. Et :?

Yra pardavimui geras juodas tigER'as :)
http://autoplius.lt/skelbimai/triumph-t ... 67095.html
Beverly 350 ST, CRF1000
Vartotojo avataras
Xawiers

Standartinė Xawiers » 2016-07-22 21:21

labai brangus tas tigras.
Vartotojo avataras
turistux

Standartinė turistux » 2016-07-22 22:03

Xawiers rašė:Žinutės nuoroda labai brangus tas tigras.

Pataisoma ;)
Beverly 350 ST, CRF1000
Vartotojo avataras
deck2

Standartinė deck2 » 2016-07-25 14:46

junkas rašė:Žinutės nuoroda Kas dėl Ducati, įdomu čia realiai praktika tai rodo, ar labiau mūsų visuomenės nusistatymas?

Buvo išleisti vienu metu dukaciai su krūvom bugu kažkuriuo metu ir taip pagadino jų reputaciją. Monsteriai ją vėl pataisė. Kelis dukakių savininkus kalbinau: visi turi lėšų daug priežiūrai ir patikino, kad dukakiai ne biedniems. Kitas dalykas - priverstinis vožtuvų atidarymas (desmo ar kaip ten sistema) irgi yra brnagus kai reikia tikrinti situaciją (20k km greit susisuka), neduok die jei reikia kažką keisti (čia ne vožtuvų tabletė kur pašlifuoji ir kiši atgal). Aišku čia niuansai, va man užkalė visų išgirta suzuki gsxr motoras, nors japonus visi laiko patikimais. Skaitau technika aptikima tiek kiek ja rūpiniesi.
+ einamieji konkretau modelio bugai, + liaudies įsitikinimai (kaip ir su Aprilijom)
Vartotojo avataras
Pripsas

Standartinė Pripsas » 2016-09-01 23:07

Kaip visada: kiek žmonių tiek nuomonių? :)
Nebandysiu nieko supeikt padėliosiu savo istoriją gal kam nors padės.
Ilgai ieškojau ant ko atsisėst. Po teisių įgijimo vairuoti neišmoksti ir esi žalias žalias. Instruktoriai sakė nepirk jokio 500 (nes trūks galios), nepirk vtwino (nes vibruos), imk banditą arba cb600 bus paprasta ir gerai. Banditas nepatiko - atrodė žiauriai sunkus, hondos atrodė neadekvačiai brangios ir senos.
Taigi, po milijono valandų visur - forumuose, youtubej ir t.t. Nusprendžiau, kad tai bus Suzuki SV650S su neužmušamu jų Vtwinu. Prasėdėjau skelbimuose pora mėnesių, išvažinėjau visur kol įsigijau vieną pigesnių skelbimuose, 2008metų iš UK. Nuvirtęs ant šono,"didele" 40k km rida, žodžiu nieko ypatingo. Skilęs plastikas, nubrauktas šonas. Nesukau galvos - nuvežiau į Suzuki servisą, palikau ten 300 eurų susitvarkiau viską idealiai. Pravažinėjau vasarį/kovą aplinkui namus kai nebuvo sniego. Atėjus leidžiamiem oram iššokau aplėkt ratuką. ~200km. Po gero 100+km rankas skaudėjo nenormaliai, nugara pavargo, kojų nebejaučiau. Supratau, kad sporto sėdėsena - ne man, o malonumo kankintis - lygiai nulis. Nesvarbu, kad gražus, kad gražiai skamba ir sutvarkytas. Įdėjau į skelbimus. Per sezono atidarymą ir pardaviau.

Ką pirkt toliau - neturėjau žalio supratimo. Norėjau tik žymiai tiesesnio sėdėjimo. Prakabėjau be motociklo ~mėnesį, nes sezono metu beveik nieko normalaus nelieka ir iki tiek praradau viltį, kad susirašiau tris banditus, tris hornetus Kaune ir aplink - nusprendžiau, kad nuvažiuosiu ir pasiimsiu geriausią iš jų. Ir prieš sėdant į mašiną, į autopliuso prenumeratą įkrito Aprilia Pegaso Strada (2009metų). Yamaha xt03 (atrodo) varikliu. 660cc vieno cilindro irgi virtęs ant šono, bet pardavinėjo bičas, ne perpardavinėtojas. Nuvažiavau, apžiūrėjau, nusipirkau tą pačią dieną. Sekančia, jau buvo su nauja galine padanga ir pasiruošęs lėkt į trasą. Strada buvo nereali. 660cc su daug torko ir 35kw (tiko A2 kategorijai netgi). Iki ~80km/h judėjo tiek pat greitai kaip Yamaha Fazeris(600cc). Maksimalus greitis ~165km/h, gan minkštas (nes yra to paties moco enduro versija). Viskas super. Geras modernus tablo ir daug funkcijų reguliuojamų per meniu. Prisijaukinau greitai, pripratau normaliai svirt posūkiuose, vieną kartą nuo Čiobiškio iki Sudervės nei kiek neatsilikau nuo Tuono gen2, kitą kart dar geresniuose posūkiuose Fazeris negalėjo manęs pasivyt. Nesigiriu, ir aišku važiuotojai buvo kaip ir aš - žali. Bet, ką noriu pasakyti - Strada davė žvėrišką pasitikėjimą ir tuo pat metu sukt rankeną iki galo buvo normalu, nes kitaip ji ir nevažiuodavo. Būtent apie pasitikėjimą ir komfortą kalbu. Komfortas buvo psichologinis ir fizinis.
Turėjau nutikimą - važiuojant iš Labanoro apžvalgos bokšto, žvyrkeliu atsistojus ant pakojų - vienas iš jų lūžo, nes pasirodo buvo virintas. Kai lūžo - pats smukau ir dešine ranka atsukau gazą iki dugno. Mocas stojosi piestu ir tik iki medžio likus geram metrui spėjau sustot. Pasėdėjau ant samanų, išsikračiau kelnes ir išmokau pamoką, kad reikia pažiūrėt net ir tokį dalyką perkant kaip pakojis. Ne tik grandinę, variklį, tepalus ir t.t.

Kas nervindavo tai pavarų skaičius - 5, išmetimo garso nebuvimas (klausiau net Mivv'ą, bet ir tas silpnas buvo) ir tai, kad mieste 90 laipsnių posūkiuose kur beveik sustoji visada turėdavau įsimušti pirmą bėgį, kitaip - užgesi. Jei apsukų nelaikysi ties 2,7-4k apsukų motociklas nenormaliai kratysis prie žemų (vis dar vieno cilindro džiaugsmai). Ir pats apsukų kiekis nedidelis ties 7k redline. Ir vieną kartą užmiesty pasiguldžius motociklą posūky pamačiau, kad jau esu ties redline, o bėgio į viršų nebėr - supratau, kad išaugau ir pradėsiu daryt nesąmones. Ir išaugau gan sparčiai - per porą mėnesių.

Po tų kelių tūkstančių kilometrų pradėjo ryškėt kriterijai ko man norisi ir kas man labiau patinka. Supratau, kad noriu sėdėt stačiau. Supratau, kad noriu Vtwino, kad 35kw iš tikrųjų yra per mažai. Atsikračius Strados (procesas tikrai užtruko), iki 2-3k eurų didelio pasirinkimo nebuvo. Ducatis Monsteris, Suzuki Gladiusas, SV 650N ir kaip ir viskas, neskantant kabojusio Yamaha Bulldogo. Apžiūrėjau Monsterį, likau nesužavėtas sėdėsena (vėl, man, per daug cafe raceris). Kažkur radau gerą puslapį CYCLE-ERGO. Išsinagrinėjau kokie modeliai mano ūgiui gali būti protingi. Gladiusas buvo daužtas ir tragiškai virintu rėmu, atsisėdus ant SV viskas atrodė lyg grįžus namo, bet po pirmo stabdžių paspaudimo, po itališko motociklo supratau, kad stabdžių čia - beveik nėra. Ir vėl gan netikėtai, atsitiko taip, kad atsisėdau ant dabartinio: Aprilia Tuono.
Ir tik ant trečio motociklo iš tikrųjų pasijaučiau kaip su savo motociklu. Ne, nėra tokio užtikrintumo kaip ant Strados. Jo, atsukus rankeną vis dar būna baisu. Bet gera pakaba, sočiai galios, geras svoris, tinkamas mano ūgiui, geras garsas, gera išvaizda, nesuvokiami stabdžiai. Ir jausmas kaip su kostiumu pasiūtu specialiai tau.
Perėjau į tą fazę, kur išlaikymas, kuro sąnaudos ir pan tapo antraeiliu dalyku. Taip detalių kainos žvėriškos, taip, realios kuro sąnaudoss yra 7,5-8,5 litro, taip motociklas tikrai nėra patikimas, nes "kas gali atsitikti su 13 metų senumo itališku motociklu? -praktiškai, bet kas", bet tik su šituo motociklu pajaučiau, kad susirgau rimtai ir galbūt su visam.

Išvada mano tokia: pradžiai pirkti motociklą atleidžiantį klaidas, t.y. ne tokį galingą. Velniop ką sako kiti, kad nusibos, kad reiks pardavinėti. Vien tam, kad pajausti malonumą pilnai išnaudoti motociklą ir suprasti kaip vairuojasi. Jeigu pabraižytas - dar geriau, nebus taip skausminga nuverst ar nusiverst. Jeigu turėčiau galimybę tai vis dar turėčiau ir Aprilia Pegaso tik enduro versiją.
Vėliau - pirkt tai, kas limpa arba ieškot motociklo, kuris limpa.
Kiekvienas geriau žino, kur, kokiais tikslais ir keliais važinėja, kiek svarbu išlaikymo kaštai, kuro sąnaudos, kokia sėdėsena tinkama, galbūt kaip aš pasirenka ir variklio tipą, kuris sukelia geriausias emocijas.
Iš kart atsisėdęs ant Tuono, manau būčiau važinėjęs tris sezonus tik tiesia linija be posūkių. Ir taip ir nesupratęs kas tai yra.
Jeigu būčiau be vairavimo praktikos (kad ir mašinos), manau irgi būčiau labai pasimetęs ant tokio daikto.

Ką turiu omeny, kad nesistengiu aptart motociklų su kuriais nevažiavau, nesistengiu apstumt kurio nors stiliaus ar gamintojo. Kalbu iš kuklios, bet savo patirties. Džiaugiuosi, kad nepadariau klaidos ir nenusipirkau naujos Hondos CB500F išsimokėtinai. Nors mokantis labai patiko. Būtų buvęs kvailas sprendimas ir tą bučiau supratęs vėliausiai po sezono. Bet man, mokytis su 35kw - buvo tobula.
Vartotojo avataras
NeMantas

Standartinė NeMantas » 2016-09-05 09:59

Sveiki, jei su klausimu nepataikysiu į temą, ištrynkit. Planuoju įsigyti moto. Konkrečiai tai akys labai krypsta į Honda VFR 800 (2002-2010), tačiau turima info yra tik iš interneto forumų. Tad klausimas, gal Kaune yra važinėjančių tokiais moto ir galėtų su manim susitikt? Norėtusi gyvai "pačiupinėti" aparatą, išgirst apie eksploataciją, niuansus apžiūrinėjant ir t.t. Pavažiuoti neprašysiu, pakaks tik atsisėst :)
Prieš tai vairavau Kawasaki ZX6R (2002m.). Širdis ir akys visada krypsta į sportinius moto, bet protas reikalauja ir patogumo, komforto :) Todėl sprendžiu dilemą ir tikiuosi jūsų pagalbos.
Nestatyk vežimo prieš arklį ir nereiks dviejų kojų kišt į vieną batą.
Vartotojo avataras
mykolaila

Standartinė mykolaila » 2016-09-05 10:22

Tik Vilniuj žinau kas važinėja su šita britva :D
Vartotojo avataras
draginoid

Standartinė draginoid » 2016-09-05 10:33

mykolaila rašė:Žinutės nuoroda Tik Vilniuj žinau kas važinėja su šita britva :D

Ir reikes ilgu derybu, kad susitikti :)
Tarp kitko ta britva ir atnaujinta, tai dar raudonesne, nei nuvo :)
Keturi ratai vežioja kuną, o du ratai - sielą.
Vartotojo avataras
Martinas

Standartinė Martinas » 2016-09-05 10:39

NeMantas rašė:Žinutės nuoroda Honda VFR 800 (2002-2010)

kad tikrai nėra retas svečias skelbimuose. pardavėjai gal ne visada papasakos apie eksploataciją, bet prisimeruot tai laisvai galėsi!
cbr600rr
klx250s
f900gsa
Vartotojo avataras
turistux

Standartinė turistux » 2016-09-05 16:44

NeMantas rašė:Žinutės nuoroda Sveiki, jei su klausimu nepataikysiu į temą, ištrynkit. Planuoju įsigyti moto. Konkrečiai tai akys labai krypsta į Honda VFR 800 (2002-2010), tačiau turima info yra tik iš interneto forumų. Tad klausimas, gal Kaune yra važinėjančių tokiais moto ir galėtų su manim susitikt? Norėtusi gyvai "pačiupinėti" aparatą, išgirst apie eksploataciją, niuansus apžiūrinėjant ir t.t. Pavažiuoti neprašysiu, pakaks tik atsisėst :)
Prieš tai vairavau Kawasaki ZX6R (2002m.). Širdis ir akys visada krypsta į sportinius moto, bet protas reikalauja ir patogumo, komforto :) Todėl sprendžiu dilemą ir tikiuosi jūsų pagalbos.

Pagilinsiu dilemą. Kaip alternatyva pasidomėk Sprint ST 1050 ABS, geriau nuo 2008 m., nes iki tol buvo žemesnis vairas, plastikinis bakas, mažesnės oro padavimo angos. Nors iš nuotraukų ir atrodo taip pat, bet yra patobulinimų. Pasimatavimas Vilniuj, jei ką :)
Beverly 350 ST, CRF1000
Vartotojo avataras
deck2

Standartinė deck2 » 2016-10-11 12:28

Na ką, parsivariau ir aš savo strytą. Lenkijoj atsiėjo 1,8 europietiškų. Reikės padaryti variklio privalomą servisą, skysčius pakeisti ir permauti gumas. Tai sumoj kaina gausis (įskaitant kelionę) daug geresnė nei vietinės rinkos. Smagu, kad Aprilijų vietiniai bijo :D Kas iškart lipo, kad tpakaba dirba nepriekauištingai, sėdi sau kaip ponas ir matai kaip antru bėgiu iš gazo priekis kyla. Realiai kaina gausis tokia, kaip 10x labiau low end SV'uko 650.
Prikabinti failai
20161008_113129.jpg
Aprilia Tuono 1000. 2004
Vartotojo avataras
CerBeR

Standartinė CerBeR » 2016-10-11 12:50

tai, kad cia "brzytwa". o kaina tokia del to, kad Aprilios nuverteja greiciau nei ledai vasara tirpsta. naujos tuono kaina buvo 11k anglisku. tiek, kad smarkiau kaina jau nekris, nes dalim paleidus vertingesne gaunasi :)
Vartotojo avataras
Martinas

Standartinė Martinas » 2016-10-11 13:27

tai čia jau kaip sako.. apsiženyjai?
Tuono? litras?
cbr600rr
klx250s
f900gsa
Vartotojo avataras
deck2

Standartinė deck2 » 2016-10-11 13:54

CerBeR rašė:Žinutės nuoroda tai, kad cia "brzytwa". o kaina tokia del to, kad Aprilios nuverteja greiciau nei ledai vasara tirpsta. naujos tuono kaina buvo 11k anglisku. tiek, kad smarkiau kaina jau nekris, nes dalim paleidus vertingesne gaunasi :)

ta patį apie mano triumfą sakė, kad byrės, kad niekas nepirks ir kitas pasakas man sekė :) 30k km nusukau, išėjo greit ir sėkmingai. + čia street fighter, tai ne britva, tik britvos komponentai visi. sėdi išsitiesęs, patogiai

Martinas rašė:Žinutės nuoroda tai čia jau kaip sako.. apsiženyjai?
Tuono? litras?
jes. tuono ti klitrai ir buvo. na nauji 1100cc
Vartotojo avataras
CerBeR

Standartinė CerBeR » 2016-10-11 14:40

deck2 rašė:Žinutės nuoroda
CerBeR rašė:Žinutės nuoroda tai, kad cia "brzytwa". o kaina tokia del to, kad Aprilios nuverteja greiciau nei ledai vasara tirpsta. naujos tuono kaina buvo 11k anglisku. tiek, kad smarkiau kaina jau nekris, nes dalim paleidus vertingesne gaunasi :)

ta patį apie mano triumfą sakė, kad byrės, kad niekas nepirks ir kitas pasakas man sekė :) 30k km nusukau, išėjo greit ir sėkmingai. + čia street fighter, tai ne britva, tik britvos komponentai visi. sėdi išsitiesęs, patogiai

nieks ir nesako, kad byres. tik, kad nuverteja jos siaubingai, aisku dabar jau zemiau nebera kur. vistiek brzytwa cia su renthalais, iki streetfighterio dar padirbet reiketu paciam.
Vartotojo avataras
deck2

Standartinė deck2 » 2016-10-11 14:50

CerBeR rašė:Žinutės nuoroda
deck2 rašė:Žinutės nuoroda

nieks ir nesako, kad byres. tik, kad nuverteja jos siaubingai, aisku dabar jau zemiau nebera kur. vistiek brzytwa cia su renthalais, iki streetfighterio dar padirbet reiketu paciam.

kadangi naujų ir taip niekas neperka nesuku galvos visisškai, bet jo, riba apatinė +- yra būtent šiam modeliui :) dėl pavadinimų irgi dzin, kad ir daily comuteris vadintųsi :) daiktas labai FUN, man tokio ir reikėjo.
Vartotojo avataras
Technoo7

Standartinė Technoo7 » 2016-10-11 18:01

Iš performanco pusės ką gauni už šią sumą tai Tuono pirmoj vietoj su dideliu dideliu atotrūkiu nuo kitų :)

o pigti tai nebėra jau kur jam, ir apskritai mano manymu jei pirkti daiktus, kad neprarast šaibų tai davai visi prisiperkam aukso ir kokio kito metalo gabaliukų ir sėdim sau laimingi nes nieks nepinga :)

Grįžti į “Pradedančiųjų klausimai”

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra