Reikia patarimo dėl sankabos
Sveiki, reikia išmanančio ar žmogaus su patirtim patarimo.
Norėjau patikrint kaip veikia sankaba, atreguliavau trosą, įspaudžiau sankabą, įjungiau pirmą bėgį, pabandžiau pasukt ratą ir nė velnio nejuda, lyg sankaba būtų neįspausta. Bet ant penkto bėgio sunkiai, bet ratas sukosi. Nesupratau bajerio, nuardžiau pusę moco, kad nuimt sankabos dangtelį (bmw...), bet ten viskas tvarkoj.
Tada išsukau varžtus su spyruoklėm, kad sankaba tikrai būtų laisva ir pabandžiau pasukt ratą. Ant pirmo bėgio, sukasi labai sunkiai, ant penkto lengviau. Bet kol buvo surinkta, pirmu bėgiu visai neįmanoma buvo pasukt. Sankaba šlapio tipo, tepalo variklyje dabar nėra, bet sankabos diskai šlapi, tepaluoti.
Ar taip turi būti ir čia normalu? Ar kažkas ne taip, ir turi laisvai suktis? Padariau video.
Norėjau patikrint kaip veikia sankaba, atreguliavau trosą, įspaudžiau sankabą, įjungiau pirmą bėgį, pabandžiau pasukt ratą ir nė velnio nejuda, lyg sankaba būtų neįspausta. Bet ant penkto bėgio sunkiai, bet ratas sukosi. Nesupratau bajerio, nuardžiau pusę moco, kad nuimt sankabos dangtelį (bmw...), bet ten viskas tvarkoj.
Tada išsukau varžtus su spyruoklėm, kad sankaba tikrai būtų laisva ir pabandžiau pasukt ratą. Ant pirmo bėgio, sukasi labai sunkiai, ant penkto lengviau. Bet kol buvo surinkta, pirmu bėgiu visai neįmanoma buvo pasukt. Sankaba šlapio tipo, tepalo variklyje dabar nėra, bet sankabos diskai šlapi, tepaluoti.
Ar taip turi būti ir čia normalu? Ar kažkas ne taip, ir turi laisvai suktis? Padariau video.
Re: Reikia patarimo dėl sankabos
Pagaliau radau kažką guglėj, atrodo, kad viskas čia normalu. Veltui ardžiau.. Tikiuosi, kad taip ir yra.
http://www.gixxer.com/forums/33-general ... -turn.html
http://forum.dirtrider.com/discussion/7 ... -clutch/p1
http://www.gixxer.com/forums/33-general ... -turn.html
http://forum.dirtrider.com/discussion/7 ... -clutch/p1
Jeigu spyruokles susispaudzia nuspaudus rankenele tai viskas ok. Tiesiog sulimpa ploksteles, ploksteliu yra daug, jega dauginasi is ju skaiciaus, paskui dauginasi is perdavimo skaiciaus, prie to prisideda visos trinties jegos ir gauni jega.
-
Sveiki, šiek tiek pavažinėjau su buksuojančia sankaba, bet nekandindamas, dabar prisiruošiau dėti originalias spyruokles ir pastebėjau ant tarpdiskių tokias kaip poliravimosi žymes. Realybėje toks dėmės nėra tamsios, jos kaip tik blizga. Mėlynavimų ar pajuodavimų jokių nėra, frikcinės plokštelės pagal manualą visiškai naujos. Nusimato nauja sankaba ar čia bandyt tokia sudėt? Ir šioje nuotraukoje pati blogiausia plokštelė, kitose vos kelios dėmės yra.
Surinksi ir viskas bus gerai. Tarpdiskiai gali buti kreivi, bet situo atveju mazai tiketina.
-
Ačiū už pagalbą, šiandien tikiuosi susirinksiu
Moto yamaha fzs 1000, 04"
Priešistorė. Nutrūko sankabos trosas tradicinėj vietoj prie rankenelės. Iki namų be sankabos parvažiuota apie 2 km ir mocas paliktas ramybėj laukti naujo troso.
Dabar. Neesu didelis mechanikas, bet sakau pats užsidėsiu tą trosą ir kaip nors davažiuosi iki meistro ir ten jis viską sureguliuos. Įdėjau naują trosą lygiai taip kaip išėmiau senąjį, na ir sakau pradėsiu jį reguliuot. Paėmu su ranka tą sankabos ašelę kur tvirtinasi troso galas, sakau padiorginsiu pažiūrėt kurioje maždaug čia padėtyje turi ji stovėt. Ir krč kaip ją besukiosi, sankaba neišsimina. mocas stovi ant bėgio kaip įbestas.
Klausimas. Kame šaknys? Ką aš darau ne taip?
Priešistorė. Nutrūko sankabos trosas tradicinėj vietoj prie rankenelės. Iki namų be sankabos parvažiuota apie 2 km ir mocas paliktas ramybėj laukti naujo troso.
Dabar. Neesu didelis mechanikas, bet sakau pats užsidėsiu tą trosą ir kaip nors davažiuosi iki meistro ir ten jis viską sureguliuos. Įdėjau naują trosą lygiai taip kaip išėmiau senąjį, na ir sakau pradėsiu jį reguliuot. Paėmu su ranka tą sankabos ašelę kur tvirtinasi troso galas, sakau padiorginsiu pažiūrėt kurioje maždaug čia padėtyje turi ji stovėt. Ir krč kaip ją besukiosi, sankaba neišsimina. mocas stovi ant bėgio kaip įbestas.
Klausimas. Kame šaknys? Ką aš darau ne taip?
Pastumdyk moca, kartais padeda, ir galbūt reikia patempti paty trosa prie pacios sankabos? o gal visai per ilgas trosas atkeliavo?
MedLey rašė:Žinutės nuoroda Pastumdyk moca, kartais padeda, ir galbūt reikia patempti paty trosa prie pacios sankabos? o gal visai per ilgas trosas atkeliavo?
Tai matai, trosas net nepajungtas. Esmė, kodėl judinant ašelę prie sankabos neišsimina sankaba. Na, automatiškai peršasi išvada, kad kažkas kažkur užstrigę. Bet gal aš kažko nesuprantu, kas ten gali užstrigti ir kaip tai susiję su trūkusiu trosu...
Nežinau kaip pas tave, bet aš pirštais ir su įrankiais ašelės nenuspaudžiu lengvai. Gal pas tave svirtelė ir ją patraukus, palenkus išminama sankaba?
Ten 6 kietos spyruoklės ir taip lengvai nepasiduoda jos.
Ten 6 kietos spyruoklės ir taip lengvai nepasiduoda jos.
Būtų gerai vaizdinė informacija, kokią ten ašelę judini. Nes plikom rankom neturėtų būt labai lengva sankabą išmint. O bent jau jaučiasi, kad sanakab minasi ar viskas laisvai juda?
2005 XL650V Transalp
Vaizdinė medžiaga. Teoriškai dabar turėčiau tvirtint trosą prie ašelės ir sureguliuot: įsimesti bėgį, stumt mocą ir lenkt svirtelę, žiūrėt kokioj amplitudėj jinai turi vaikščiot. Bet kiek aš ją belankstyčiau- sankaba neišsimina. Mocas tvirtai stovi ant bėgio.
Nu jinai vaiksto labai labai lengvai, šian pažiūrėjau, kad taip lengvai vaikšto, kad net troso neatmeta atgal. Aš kiek klausinėju, tai pačiam labiau aišku daros, kad ten kažkas kažkur nutrukę... Bet kaip tai galėjo sutapt su troso trūkimu?? nesuprantu
Nu jinai vaiksto labai labai lengvai, šian pažiūrėjau, kad taip lengvai vaikšto, kad net troso neatmeta atgal. Aš kiek klausinėju, tai pačiam labiau aišku daros, kad ten kažkas kažkur nutrukę... Bet kaip tai galėjo sutapt su troso trūkimu?? nesuprantu
man atrodo trečia fotkė yra arti to kas turėtų būti standartinė pozicija su trosu, o sukat prieš laikrodžio rodyklę toliau - "išminti" sankabą.
Xawiers rašė:Žinutės nuoroda man atrodo trečia fotkė yra arti to kas turėtų būti standartinė pozicija su trosu, o sukat prieš laikrodžio rodyklę toliau - "išminti" sankabą.
Panašu Tu teisus, palyginau su foto iš archyvo. Tai čia kažkokios spyruoklės parasisuko kai trūko trosas? Taip išeina?
Čia net sankabos neišmina, o tik vaikšto laisva eiga su minimaliu ašašies spyruoklės pasipriešinimu (tos kur matosi foto). Gali būt, kad naujas trosas yra ilgesnis, todėl jį reikia patempti. Vietos patempimui pas tave pilna prie apatinio varžto (kur tvirtinasi troso šarvas), o gal ir prie rankenos yra.
Stumdamas ašį ranka sankabos neišminsi. Tai tik laisva eiga.
Stumdamas ašį ranka sankabos neišminsi. Tai tik laisva eiga.
Ten spyruoklė suka svirtelę pagal laikrodžio rodyklę, kad atleidus pirštus tau trosą temptų atgal į pradinę padėtį.
Sankabos rankena (ties pirštais) turi laisvą eigą (free play)
Ir spyruoklėlė atitempia rankena į pradinę padėtį. Taip neatrodys "suglebus" sankabos rankena.
Čia mano įdėja tokia
Sankabos rankena (ties pirštais) turi laisvą eigą (free play)
Ir spyruoklėlė atitempia rankena į pradinę padėtį. Taip neatrodys "suglebus" sankabos rankena.
Čia mano įdėja tokia
Taip, su ranka sankabos svirtelės nepajudinsi, reikia daug jėgos spyruoklėms suspausti. Akivaizdu, kad kažkas nušoko viduj, teks nuimti dangtelį ir žiūrėti.
Nereik nuiminėt. Tegu paveržia trosą iš pradžių
SUTAISYTA. Veikia ir važiuoja.
Trosas buvo ne per ilgas, jis buvo pagamintas pagal senąjį. Tiesiog aš kaip žaliasis mechanikas nesupratau kaip veikia sankabos išmynimas ir pagal ką sureguliuot trosą, o kai dašilo tai remontas truko nepilnas penkias minutes
Ačiū visiems už pagalbą, ypač storms ir Xaviers, kurie tiksliai man dundukui viską paaiškino, tik man reikėjo viską penkis kartus perksaityt, kol daėjo kas man yra sakoma Ačiū, iš manęs alus
Trosas buvo ne per ilgas, jis buvo pagamintas pagal senąjį. Tiesiog aš kaip žaliasis mechanikas nesupratau kaip veikia sankabos išmynimas ir pagal ką sureguliuot trosą, o kai dašilo tai remontas truko nepilnas penkias minutes
Ačiū visiems už pagalbą, ypač storms ir Xaviers, kurie tiksliai man dundukui viską paaiškino, tik man reikėjo viską penkis kartus perksaityt, kol daėjo kas man yra sakoma Ačiū, iš manęs alus
Sveiki,
prireikė ir man patarimo dėl sankabos. moto honda cbr 600 99m. sankaba kabina ina prie pačios pabaigos. jei padidinu free play su varžtu prie rankenėlės tai pradeda kabinti šiek tiek anksčiau. ar galima patemti/ pareguliuoti trosą kad kabinti pradėtų anksčiau. Prabuksavimo nėra. ar jau pačią sankabą teks ardyti?
prireikė ir man patarimo dėl sankabos. moto honda cbr 600 99m. sankaba kabina ina prie pačios pabaigos. jei padidinu free play su varžtu prie rankenėlės tai pradeda kabinti šiek tiek anksčiau. ar galima patemti/ pareguliuoti trosą kad kabinti pradėtų anksčiau. Prabuksavimo nėra. ar jau pačią sankabą teks ardyti?
Grįžti į “Remontas ir techniniai klausimai”
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra