Viskas apie tepalus
- Tinkladraskis
- Site Admin
Viskas apie tepalus
Pavasarį bandžiau iškvosti Mannol gamyklos atstovus apie jų tepalus ir savybes.
Siunčiau daugybę klausimų, bet jokių atsakymų negavau, bet už tai man atsiuntė visų motociklinių alyvų specifikacijas.
Dalinuosi su Jumis čia.
Gal kas nusimanote daugiau ir peržiūrėję specifikacijas galite duoti komentarų.
Siunčiau daugybę klausimų, bet jokių atsakymų negavau, bet už tai man atsiuntė visų motociklinių alyvų specifikacijas.
Dalinuosi su Jumis čia.
Gal kas nusimanote daugiau ir peržiūrėję specifikacijas galite duoti komentarų.
Viskas apie tepalus
Pamenu, kai dirbau vienu metu su tepalu ir alyvu pardavimais, imones technikos direktorius kure tokius aprasymus ir Data Sheet, kad grazu buvo paziureti
Бумага она все стерпит!
Бумага она все стерпит!
Keturi ratai vežioja kuną, o du ratai - sielą.
- Tinkladraskis
- Site Admin
Viskas apie tepalus
draginoid rašė:Žinutės nuoroda Pamenu, kai dirbau vienu metu su tepalu ir alyvu pardavimais, imones technikos direktorius kure tokius aprasymus ir Data Sheet, kad grazu buvo paziureti
Бумага она все стерпит!
Tas UAB'as dar vis gyvuoja?
Viskas apie tepalus
Tinkladraskis rašė:Žinutės nuoroda Tas UAB'as dar vis gyvuoja?
Kazkiek, bet jau praejo kokiu 15 metu
Viskas apie tepalus
Mannol pateikia labai mažai info apie tepalo sudėtį, todėl iš tų failų negalima atsakyti, koks santykis mineralinio tepalo, ar hidrokrako realiai yra. Jie to tiesiog nenurodo.
Dauguma garsesnį vardą turintys gamintojai tą daro (bent jau radau daug daugiau duomenų, kai ieškojau info apie Eurol, Motul tepalus).
Dauguma garsesnį vardą turintys gamintojai tą daro (bent jau radau daug daugiau duomenų, kai ieškojau info apie Eurol, Motul tepalus).
Viskas apie tepalus
Tai, kad tikros sintos yra labai mazai. Tarkim mutyl isvis nera. Liqui pora yra ant PAO, Castriulo gal pora, Shell ant savo GTL bazes daro. Dar gamina, bt musuose baisine egzotika RedLine, Amsoil.
Mannol greiciausiai bus Gr2 bazes.
-
Viskas apie tepalus
aufiderzein
Paskutinį kartą redagavo Mr. Masta Kila 2022-02-04 12:24, redaguota 1 kartą.
Viskas apie tepalus
Masta Kila, jeigu nebūtu pasirinkimo po ranka, reikėtu kažką užsakinėti ir mokėti neaišku kiek pinigų už gal būt kažką geresnio - tuomet, aišku, kad niekas nesigilintu ir pirktu kas yra šalia. Tačiau kai už 100 metrų ant lentynų yra 20 rūšių ir internetas, kur galima 'išgooglinti' viską (ne tik lenteles su reklama, bet ir vartotojų atsiliepimus) per 3 minutes - kodėl gi ne?
Taip pat, labiau patyrę 'internautai' jau senai nebe pasitiki skelbiama informacijа, atlieka fact check'us, todėl iškart išlenda visokie fake paveiksliukai ir atsiranda noras tikrinti gamintojo skelbiamą info išsamiau.
Taip pat, labiau patyrę 'internautai' jau senai nebe pasitiki skelbiama informacijа, atlieka fact check'us, todėl iškart išlenda visokie fake paveiksliukai ir atsiranda noras tikrinti gamintojo skelbiamą info išsamiau.
Drop a gear and disappear.
Viskas apie tepalus
CerBeR rašė:Žinutės nuoroda Tai, kad tikros sintos yra labai mazai. Tarkim mutyl isvis nera. Liqui pora yra ant PAO, Castriulo gal pora, Shell ant savo GTL bazes daro. Dar gamina, bt musuose baisine egzotika RedLine, Amsoil.
Pritariu. Aš tik norėjau pasakyti, kad dauguma garsesnių gamintojų nesigėdija pateikti info apie naudojamas bazes (bent jau apytikslį procentą nurodo). Kartais pagooglines gali surasti, ta pati bazė yra naudojama tiek Motul 5100, tiek kokioje automobilinėj alyvoj. Pas Mannol užrašyta tiesiog "base oil". Ir suprask dabar ar ten tik mineralkė, ar kažkas rimtesnio įmaišyta.
Viskas apie tepalus
Mr. Masta Kila rašė:Žinutės nuoroda Vyrai, no offence, bet ar jūs kokie variklių inžinieriai, moto GP technikos direktoriai, technologai ar sukatės tarptautiniam tepalų biznyje, kad taip gilinatės? Aš suprantu, kad mylėti savo motociklą yra gerai, bet taip veganiškai rinktis tepalą... nu coomon .
Viskas ok, tiesiog kiekvienas nusprendžia kaip jam praleisti laisvą laiką prie kompiuterio - kaikas DELFI paskaitos, kaikas forume pasėdi. Tai taip ir aš kartais apie alyva paskaitau. Dabar bent žinau, kad susipilu kokybiškus tepalus nepermokėdamas
- Tinkladraskis
- Site Admin
Viskas apie tepalus
Čia juk hobio dalis.
Mr. Masta Kila rašė:Žinutės nuoroda Vyrai, no offence, bet ar jūs kokie variklių inžinieriai, moto GP technikos direktoriai, technologai ar sukatės tarptautiniam tepalų biznyje, kad taip gilinatės? Aš suprantu, kad mylėti savo motociklą yra gerai, bet taip veganiškai rinktis tepalą... nu coomon .
Viskas apie tepalus
As, kaip video kartos atstovas, prijauciu namudiniems blogeriams, tokiems kaip Piotr Tester.
Kas su situo gerai, kad jis sistemina rezultatus, kuriuos galima greit perziureti vienoje vietoje:
Kas su situo gerai, kad jis sistemina rezultatus, kuriuos galima greit perziureti vienoje vietoje:
Viskas apie tepalus
Mr. Masta Kila rašė:Žinutės nuoroda kad taip gilinatės?
O tau uztenka to kas etiketes nupiesta ir parasyta? Man nelabai. Man idomiau giliau.
-
Viskas apie tepalus
aufiderzein
Paskutinį kartą redagavo Mr. Masta Kila 2022-02-04 12:25, redaguota 1 kartą.
Viskas apie tepalus
As zinau ir geriau uz mutyl. Ir nesuprantu ko del tos eilines smarovydlos taip svaigsta.
Viskas apie tepalus
CerBeR rašė:Žinutės nuoroda As zinau ir geriau uz mutyl.
Tai pasidalink su chebra!
Viskas apie tepalus
Jie nori tikros sintos tai Shell su GTL baze - advance, helix ultra. kastriulis rasing 1 10w-50 PAO, likvis molis 10w-50 PAO - tik skystokai priesdiliminiu. Q8 formula advanced, Neste city standard, Neste special. ZIC, gaila bet nemaciau pas mus pirkt.
Viskas apie tepalus
Mr. Masta Kila rašė:Žinutės nuorodaCerBeR rašė:O tau uztenka to kas etiketes nupiesta ir parasyta? Man nelabai. Man idomiau giliau.
Iš esmės taip. Ten būna parašyta brandas, rūšis ir klampumas .
Tarkim dabar žinau vieną - Motul. Kai jo neįpirksiu - skaitysiu šią temą nuo pradžios .
Supranti, ne viskas tiesa, kas parašyta ant etiketės - dauguma gamintojų neturi tų oficialių patvirtinimų, kuriuos rašo ant kanistrų, o tiesiog teigia, kad tas tepalas atitinka keliamus reikalavimus tam patvirtinimui (approval). Su žinomais gamintojais viskas ok, aš asmeniškai pasitikiu, kad kokie Neste, Shell, Motul, LM, Castrol, Kitos, Eurol ir t.t. gamina kokybiškus tepalus. Bet su mažai žinomais gamintojais būčiau atsargesnis.
Kad ir tas pats lietuviškas Mannol, kuris pas mus yra gan gerai žinomas, pas rusus pasidaręs blogą reputaciją. O viskas paprasta - tepalo bandinys buvo nusiųstas analizei ir buvo padarytos išvados, kad tepale nėra to, ką gamintojas rašo ant etiketės (šiuo atveju Mannol 0w40 Legend +Ester neturėjo ester'ų). Jeigu domina, galit pasižiūrėti oil-club.ru
Kitas brandas "Fanfaro", kuris gaminamas tos pačios gamyklos, kaip ir Mannol, iš viso nusigrybavo su parametrais, t.y. tepalo klampumas nepapuola į tą, kuris nurodytas ant pakuotės, priedų pridėta per daug arba per mažai lyginant su nurodytais approval'ais. Ok, jei važinėjat su senu automobiliu, bet jei pas jus apynaujė mašina, perdaug priedų gali užkimšti DPF ir panašiai.
Dėl Motul - daug pas pirko, perka ir pirks. Viskas ok su juo, tiesiog kaina už 5100 pusiau sintetika 27-30 Eur/4L... Čia kiekvieno asmeninis pasirinkimas
Viskas apie tepalus
rusnietis rašė:Žinutės nuoroda As, kaip video kartos atstovas, prijauciu namudiniems blogeriams, tokiems kaip Piotr Tester.
Į tokius testus įdomu pasižiūrėti, tik reikia įvertinti tą faktą, kad trinties testas neparodys, kiek toks tepalas gali užteršti variklį. Mačiau, kad pas jį yra video, kur tą tepalą kaitina iki aukštos temperatūros ir vėliau žiūri, kiek nuosėdų liko megintuvėlyje. Panašių video esu matęs YouTube kanale aker mechanik (lyg ir taip rašosi)
Grįžti į “Remontas ir techniniai klausimai”
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra