Kelionės draudimas (SWED pvz)

Klausimai ir atsakymai pradedantiesiems. A, A2 kategorijų klausimai, egzamino klausimai ir t.t.
Vartotojo avataras
Decoy
Pranešimai: 3532
Užsiregistravo: 2015-10-28 19:26
Karma: 1726

Kelionės draudimas (SWED pvz)

Standartinė Decoy » 2019-07-02 22:45

Sveiki,

Kadangi šiandien pavyko sudalyvauti seminare "Saugumas kalnuose ir alpinistinis draudimas" ir paklausyti ne tik LT alpinizmo specialistų patarimų, bet ir SWED banko pristatymo savo "Kelionės draudimo" paslaugos, nusprendžiau pasidalinti informacija ir patikslinti kaip ir su kuo šita paslauga yra valgoma.

Pasistengsiu tą padaryti kuo trumpiau ir aiškiau.

Kelionės draudimas yra, labiau, sveikatos ir gyvybės draudimas, kuris veikia tik užsienyje (Lietuvoje viską dengia SoDra paslaugos). Kodėl labiau? Todėl, kad didžiausios išmokos yra įvykus nelauktiems sveikatos sutrikimams. Sumoje iki 500,000 EUR. Čia įeina visi gydymo tipai, transportas namo (bet koks), išmoka žūties atvejų. Iš esmės, tai yra standartinis gyvybės draudimas su papildomom sąlygom asmeniniam turtui ir netikėtiems įvykiams.

Čia prasideda šiokie tokie įdomumai, gausite kompensacijas jeigu:
- Atšaukė Jūsų kelionės skrydį/keltą/traukinį ir pan.
- Nebegalite vykti į kelionę dėl įvairių priežasčių, bet asmeninių, kaip, pvz, netikėtas vaiko susirgimas.
- Patyrėte žalą bagažo praradimo, vagystės arba netyčinio asmeninių daiktų ar turto sugadinimo atveju.

Draudimo paslauga yra labai panaši į tą, ką asmuo gauna perkant "Gold" arba geresnę kreditinę kortelę (gal kažkiek skiriasi išmokos), tačiau didžiausias skirtumas yra tame, jog jis padengia "Padidintos rizikos veiklą" kuri buvo aktuali alpinistams, įvairių žygių dalyviams ir pan. Papildomos sąlygos yra suryštos su įvairių sportų - dviračiai, slidinėjimas, žygiai ir t.t. neturi nieko bendro su motociklais ar bet kokiomis asmeninėmis motorinėmis transporto priemonėmis.

Iš esmes, paslauga yra paremta sąžginingumu ir, matyt, statistika.

Kaip pvz, buvo pateiktos pora situacijų: vienoje žmonės prarado daiktus, kadangi nuo kalno nusirito asilas, jiems užteko pateikti prarastų daiktų pirkimo kvitus. Darau loginę išvaizdą, jog įrodymui reikėjo foto medžiagos ir liudininkų parodymų. Iš čia, darau dar vieną loginę išvada, jog melo draudimo kompanija niekaip nepatikrins. Pvz, galite pateikti nuotrauką jog turėjote "tokį" fotoaparatą, ir jis buvo bagaže (nors tai, galimai, netiesa); antroje situacijoje buvo patikslinta jog, jeigu Jūs neturite lėšų bet reikalaujate, sakykim, transporto malūnsparnių nuo kalno viršūnės (kas gali kainuoti iki kokių 5-6 tūkstančių eurų - SWEDbankis per partnerius garantuoja atsiskaitymą su paslaugos tiekėju, vėliau aiškinasi aplinkybes. Todėl, skaudžiu metu, Jūsų niekas nieko neklausinės ir iškart gausite pagalbos.

Kas yra aktualu motociklininkams? Perkant šitą draudimą kaip atskirą paslaugą - visiškai niekuo. Jis nedengia išlaidų susietų su bet kokia asmenine transporto priemone, tai yra nei su automobilių, nei motociklų ar kokiu namu ant ratų. Šitos transporto priemonės taip pat nėra traktuojamos kaip "kelionės transporto priemonės". Tai yra, jeigu automobilis tiesiog sugedo - tai yra Jūsų asmeninės problemos ir kad Jūs kažkur vėluojate - niekam neįdomu. Kelių eismo įvykio atvejais viskas dengiama naudojant PCAD ir/ar KASKO draudimo paslaugas. Tačiau, po avarijos, jūs galite reikalauti išmokos dėl savo bagažo sugalvojant kažkokią melagingą istoriją ir susieti ją su kokiomis nors kelionės nuotraukomis (įrodymais jog turėjote kažką ir tikrai buvote užsienye). Bankas to patikrinti negali - tą atstovas patvirtino atvyru tekstu, tikisi sąžiningumo.

Kaip ir minėjo Turistux, jeigu kelionės draudimas yra įsigytas kartu su kreditine kortele, nesenai buvo išleistas sąlygų pataisymas. Jis panaikino reikalavimą mokėti už paslaugas kreditine kortele. Tiksliau, jeigu pirkote lėktuvo bilietą ar kelialapį (kad ir) grynais - kortelės turėjimas automatiškai leidžia naudotis draudimu. Bankas prašys pateikti tik kvitus ir/ar sąskaitas faktūras.

Taip pat, asmeninės kreditinės kortelės draudimo sąlygos galioja kitiems šeimos nariams. Darau loginę išvadą, jog reikia įrodyti, kad jie keliauja kartu, kelialapio pirkimo dokumento formoje.

Visus tarifus ir įkainius galima patikrinti bet kokio banko ir draudimo sąlygų sutarties šablonuose.


Drop a gear and disappear.
Vartotojo avataras
Debesys
Pranešimai: 1048
Užsiregistravo: 2018-04-24 10:18
Karma: 428

Kelionės draudimas (SWED pvz)

Standartinė Debesys » 2019-07-08 01:56

Jei teisingai perskaičiau draudimo sąlygose, transporto priemonių žalos padendgimas neįeina į draudimo išmokų sąrašą. T.y. jei padarei eismo įvykį, turi padengti civilinis draudimas. Jei kitas kaltas, padengia Kasco, o jei neturi, tai pats moki.
Visa kita turėtų įeiti. Pvz, aš nesidraudžiau papildomai kelionei į Rumuniją. Turiu Swed gold kortelę su draudimu + Ergo sveikatos + gyvybės draudimą. Kai plaukiau burlaiviu per Atlantą, buvau dar papildomai apsidraudęs Gejandesige draudimu. Kelionės pabaigoje trinktelėjau per valties variklio sraigtą pirštą (tuo metu varilis neveiikė :) ). Grįžus peršvietė, pasirodo, skilęs kaulas. Gjendesige nieko nemokėjo, nes būtų padengę gydymo išlaidas užsienyje. Ergo sumokėjo. Swedbank ne, nes tuo metu dar buvo sąlyga, kad reikia pirkti kelionę mokant kredito kortele, o man kitaip buvo.
Pagal Swed sąlygas, dabar užtenka atsiskaityti užsienyje bet ką perkant kreditine kortele, tai jau įrodymas. Jų draudimas nedaro jokios išlygos moticiklininkams ar kitiems, transporto priemonių žalos jie nedengia. Minusas keliaujantiems savo tr. priemone (mano nuomone), kad jie gal kompensuos grįžimo namo išlaidas (pvz autobusu). Nusipirkusiems kelialapius šis draudimas naudingesnis, nes kompensuos patirtas apmokėtas išlaidas (nakvynės, ekskursijos ir kt), o moto keliautojai dažniausiai neperka bilietų į priekį. Taip pat patekus į eismo įvykį motociklo pargabenimo išlaidas pasidengsi pats. Čia mano nuomonė. Jei klystu, prašau pataisyti
Triumph Tiger 800 ABS 2014m
Vartotojo avataras
turistux
Pranešimai: 2156
Užsiregistravo: 2015-11-01 18:04
Karma: 745

Kelionės draudimas (SWED pvz)

Standartinė turistux » 2019-07-08 07:13

Kas susije su transporto priemoniu zalomis, keliones draudimas nedengia. Tam yra kiti draudimai. Nors va dabar skaitau, kad Swedbank Platinum mazina nuomotos masinos fransize iki keliasdesimt euru nuo 1500 euru. Man tokio reik, bet ne su Platinum, kur 12 eur/men islaikymas.
Beverly 350 ST
Vartotojo avataras
Decoy
Pranešimai: 3532
Užsiregistravo: 2015-10-28 19:26
Karma: 1726

Kelionės draudimas (SWED pvz)

Standartinė Decoy » 2019-07-08 08:51

Debesys rašė:Pagal Swed sąlygas, dabar užtenka atsiskaityti užsienyje bet ką perkant kreditine kortele, tai jau įrodymas.
Nebėra tokios sąlygos, bet buvo, taip. Įrodyti dabar gali kitais būdais (tai yra nebūtinai pirkti viską kreditine, užtenka ją turėti).
Drop a gear and disappear.

Grįžti į “Pradedančiųjų klausimai”

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra